Neurochirurgie minim invazivă

“Primum non nocere” este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice extraordinare permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin “gaura cheii”, oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

Neuronavigația permite alegerea traseului optim cu distrucție tisulară minimă, atât cutanată, dar mai ales cerebrală, astfel încât expunerea de țesut cerebral sănătos este minimă. O recuperare ultra rapidă, reducerea stresului perioperator, lipsa necesității de a rade capul pacienților și de a face pansamente sunt avantaje de luat în seamă ale chirurgiei minim invazive.

Neurochirurgie minim invazivă

Alegând echipa noastră vă vom fi alături nu doar pentru un tratament chirurgical, dar și în toate demersurile necesare tratamentelor complementare de care aveți nevoie (radioterapie conformațională, radiochirurgie LINAC, oncologie, radiologie intervențională, gamma knife, alte tratamente medicale), urmărirea pe termen lung, etc.

Astfel vom căuta împreună să obținem maximul pentru sănătatea dumneavoastră. În cazul tumorilor cerebrale, cele mai bune rezultate sunt obținute printr-o coordonare perfectă a echipelor care tratează pacientul, atât prin realizarea tratamentelor adjuvante în ferestrele terapeutice optime (radioterapie, chimioterapie), cât și în alegerea tipului corect de tratament adjuvant (radioterapie pancerebrală, stereotactică, gamma knife etc). Fiecare pacient este unic și implicit are un tratament ce trebuie optimizat pentru acesta.