Consult Neurochirurgie

Programarea unei consultatii

Programarea se face fie telefonic la numarul 031 005 0510, sau prin intermediul formularului de programare online!

Pregatirea de consultatie

Dacă aveți un diagnostic, este important să veniți cu un examen IRM(RMN)/CT și cu toate celelalte investigații deja efectuate. De obicei, un IRM este superior unui CT pentru evaluarea unei patologii cranio-cerebrale sau spinale.

Dacă programul dumneavoastră se modifică, vă rugăm să ne anunțați telefonic, pentru a ne reorganiza programul.

Consultația

În conceptul de minim invaziv se folosesc cât mai mult posibil coridoare anatomice naturale, care ne permit accesul la regiuni profunde fără a leza structurile neurovasculare. Întrucât abordurile sunt mici, nu putem folosi retractoare cerebrale, cunoscute drept cauză a unor leziuni cerebrale induse chirurgical. Respectăm toate structurile anatomice, începând cu părul, pielea, mușchii, osul, dura mater și continuând cu structurile neurovasculare.

discuție

Medicul va avea o discuție cu dumneavoastră în care vă va întreba istoricul afecțiunii dumneavoastră, de ce alte boli mai suferiți, dacă aveți rude cu boli importante etc.

analiza

Medicul va analiza RMN-ul și/sau CT-ul dumneavoastră, dar și celelalte documente medicale de care dispuneți.

examenul clinic

Medicul va analiza RMN-ul și/sau CT-ul dumneavoastră, dar și celelalte documente medicale de care dispuneți. Urmează examenul clinic, în care medicul va testa diferite funcții atât neurologice cât și generale, putând să vă ceară să va dezbrăcați, lucru uneori indispensabil pentru stabilirea corectă a diagnosticului.

După aceste etape, medicul va explica, pe înțelesul dumneavoastră, ce tratamente și/sau investigații pot/trebuie făcute, care sunt riscurile și beneficiile diverselor opțiuni terapeutice etc.

Dacă este cazul de o intervenție chirurgicală, medicul vă va explica care sunt principalele etape ale operației, care sunt riscurile și beneficiile intervenției.

În acest moment al consultației, puteți adresa medicului toate întrebările la care doriți răspuns. Simțiți-vă liber să puneți orice fel de întrebare iar medicii noștri vă vor răspunde și vă vor acorda tot timpul de care aveți nevoie pentru a afla cele dorite.

Când este cazul, dacă vă hotărâți să efectuați o intervenție chirurgicală în clinica noastră, veți stabili împreună cu medicul dumneavoastră data intervenției și consultul preanestezic, obligatoriu înaintea oricărei intervenții chirurgicale.