Neuroendocrinologie

Pacienții care prezintă tumori hipofizare au nevoie de o abordare multidisciplinară, din care nu trebuie să lipsească endocrinologul. Echipa noastră de endocrinologi se ocupă de diagnosticul și tratamentul tumorilor hipofizare, dar și a altor patologii endocrine evidențiate în lista de mai jos.

Neuroendocrinologie
Neuroendocrinologie

Standardul de aur în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

Adenomul hipofizar

Adenoamele hipofizare sunt tumori benigne care se dezvoltă la nivelul glandei pituitare (hipofiza), structură localizată la baza creierului, glandă endocrină, ce secretă hormoni cheie ai sistemului endocrin. Adenomele hipofizare pot fi secretante de hormoni sau nesecretante. Adenoamele secretante produc boli endocrinologice printr-o secreție exagerată a unui anumit tip de hormoni. Adenoamele nesecretante care ajung la dimensiuni mari pot comprima nervii optici afectând vederea.