Internarea

Odată internat, o asistentă medicală va fi permanent la dispoziția dumneavoastră, iar starea dumneavoastră de sănătate va fi atent monitorizată.

Internarea, în funcție de complexitatea cazului dumneavoastră, se face fie în preziua intervenției, fie în dimineața operației.

Dacă este necesar, se vor face analize suplimentare. Aceste analize se fac de obicei înainte de internare. Veți face un duș cu șampon betadinat în dimineața intervenției, în vederea minimizării riscului infecțios, respectând indicațiile personalului medical.

La momentul programat, veți fi condus în sala operatorie, unde echipa anesteziologică vă va lua în îngrijire. După intervenția chirurgicală, veți fi trezit în sala operatorie și apoi transportat în serviciul de terapie intensivă, unde veți fi sub o monitorizare continuă.

Internarea
WhatsApp Image 2021-11-24 at 10.19.36

Accesul familiei

Accesul familiei în terapia intensivă este restricționat, însă se va putea face, cu echipament adecvat furnizat de Provita (botoși, halat, mască, cască), într-un număr limitat de ori. Aceste restricții sunt importante pentru a limita riscul infecțios pentru dumneavoastră și ceilalți pacienți ai noștri.

Perioada de ședere în terapie intensivă este în funcție de afecțiunile tratate, astfel intervențiile cranio-cerebrale necesită o supraveghere în ATI pentru 24 de ore postoperator, iar intervențiile spinale una de 2-6 ore.

Mobilizarea pacientului este precoce, imediat după ieșirea din serviciul de terapie intensivă, fapt ce reduce semnificativ complicațiile postoperatorii și crește confortul dumneavoastră.

Dupa intervenție,

timpul mediu de spitalizare este de 3 zile, însă pentru multe intervenții spinale timpul de spitalizare este 1 zi.

La externare, pacientul va primi un bilet de externare în care sunt notate diagnosticul, examenele realizate, protocolul operator, evoluția și recomandările adecvate.

Aflarea/Procesarea rezultatelor unor analize efectuate poate necesita mai multe zile, așadar le veți primi la o dată ulterioară externării (ex. rezultatele histologice și imunohistochimice).

După externare va trebui să vă prezentați la controale postoperatorii, așa cum au fost ele programate și notate în foaia de ieșire.

Internarea