Chirurgie spinală minim invazivă

Tratamentul patologiei spinale implică un tratament variat de la medicamente împotriva durerii, la kinetoterapie, infiltrații și intervenții chirurgicale minim invazive, la chirurgii extensive asupra coloanei vertebrale (șuruburi, tije etc). Intervențiile spinale minim invazive se realizează cu ajutorul microscopului operator sau cu ajutorul endoscopului. De obicei pacientul pleacă acasă în aceeași zi sau în prima zi postoperator.

Cea mai cunoscută patologie a coloanei vertebrale este hernia de disc care poate apărea la orice nivel anatomic, lombar cel mai frecvent, cervical și toracic cel mai rar. În afară e hernia de disc, la nivelul coloanei vertebrale pot apărea și alte patologii legate de degenerarea acesteia: spondilolistezis, stenoză de canal lombar, scolioze.

Pe lângă bolile degenerative, coloana vertebrală poate „suferi” și de alte probleme: tumori care provin din os (mielom multiplu sau metastaze) sau din țesutul nervos (măduva spinării) neurinoame, tumori medulare. Un număr însemnat de probleme ale coloanei vertebrale pot apărea după accidente de diferite tipuri – rutiere, casnice, sportive etc: fracturi, entorse și luxații vertebrale.

O parte specială a chirurgiei spinale este reprezentată de patologia medulară – tumorile intra și extramedulare, cavernoamele și malformațiile arteriovenoase medulare. Tratamentul acestora necesită tehnici chirurgicale, anestezice, electrofiziologice de monitorizare deosebite.

Toate aceste probleme enumerate succint mai sus pot fi tratate în clinica noastră, specialiștii noștri se pot ocupa atât de administrarea medicamentelor (uneori morfinice), de infiltrații, de kinetoterapie, dar și de intervențiile chirurgicale atunci când acestea sunt necesare. Practic orice problemă a coloanei vertebrale aveți, aceasta își poate găsi o soluție în clinica noastră.