Afecțiuni oftalmologice

Oftalmologia este o specialitate fără de care nu s-ar putea obține cele mai bune rezultate atunci când se tratează boli din sfera neurochirurgicală și neurologică. Mai jos puteți găsi o parte a afecțiunilor și procedurilor diagnostice abordate de către noi:

Afecțiuni oftalmologice

Cataracta

Cataracta reprezintă opacifierea cristalinului. Cristalinul este o structură asemănătoare cu o lentilă, aflată în interiorul ochiului, în mod normal transparentă. Acesta își pierde transparența naturală și împiedică vederea clară a lucrurilor, întocmai ca un geam murdar pus în fața ochilor.

Eroziuni corneene

Reprezinta leziuni ale epiteliului (partea cea mai superficială a corneei) care apar periodic si au ca simptomatologie, de cele mai multe ori, durere oculara intensa.

Pterigionul

Este o degenerescență elastotică a conjunctivei care crește în mod anormal pe suprafața corneei, având o formă triunghiulară. Aceasta duce la deformarea corneei și la apariția simptomelor oculare.

Distrofia endothelială Fuchs

Distrofia endotelială fuchs este cea mai comună formă de distrofie a corneei posterioare la persoanele de peste 50 de ani. Apare sporadic cel mai frecvent, dar poate fi și moștenită genetic. Este o distrofie care afectează ambii ochi și are o progresie lentă spre orbire.

Lista de investigații și intervenții oftalmologice

Neurohope va opera accesul la urmatoarele investigatii si tratamente oftalmologice (lista nu este exhaustiva)