Covid 19! Continuam sa operam in condiții de securitate.
Toți pacienții noștri sunt testați covid înainte de internare.

Cauta
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type
Cauta
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Abord minim invaziv (keyhole) prin craniotomie retrosigmoidiană pentru rezecția unui meningiom petro-clival

Meningiomul este o tumoră care se dezvoltă din meningele cerebral (membrană ce înconjoară creierul și măduva spinării). Cele mai multe meningiome sunt tumori benigne (necanceroase), deși, rareori, ele pot fi maligne (canceroase). Unele meningioame sunt numite „atipice”, însemnând că nu sunt nici maligne, nici benigne, ci între cele două (borderline).

Cel mai frecvent, meningioamele apar la femei peste 50 de ani, însă ele pot apărea la orice vârstă atât la femei cât și la bărbați.

Unele meningioame nu necesită obligatoriu un tratament imediat, astfel, un meningiom care nu produce simptome, poate fi doar urmărit în timp.

Echipa NEUROHOPE realizează intervenții minim invazive (keyhole) pentru meningioame complexe, așa cum este cazul prezentat mai jos. Pentru astfel de operații pe langă o tehnică chirurgicală desăvârșită, o echipă anesteziologică de top, este necesară și o aparatură de înaltă performanță – neuronavigatie, microscop operator, endoscoape operatorii, neuroelectrofiziologie, cavitron, etc.

Distribuie pe:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *